Dokumentarni filmovi koji razotkrivaju ko su stvarni vladari svijeta

vladari-iz-sjene

Da nema nezavisnih medija i pojedinaca vjerovatno nikada ne bi saznali šta nam se zaista dešava. Ovom prilikom izdvajamo tri dokumentarna koja treba obavezno pogledati, kako bi se shvatilo u kakvom to surovom svijetu živimo, u kom je sve podvrgnuto beskrupuloznom bogaćenju.

film-korporacijePrvi dokumentarni film je – Korporacije. On pokazuje šokantan uticaj korporacije na životnu sredinu i psihologiju potrošača. Djeca kao najveći potrošači i strategija njihove kontrole u budućnosti. Što je veća korporacija, odgovornosti su manje, profit je veći, a uticaj na život Zemlje katastrofalan.

Drugi dio filma otkriva povezanost vodećih kompanija i političara na visokim funkcijama, privatizaciju prirodnih resursa – hrane i vode, kontrolisanje javnosti putem medija, selektivne informacije dostupne javnosti i građanima, prljavu igru koju vode korporacije radi ostvarenja profita po cijenu ljudskog života i zagađenja prirodne sredine,.. Profit po svaku cijenu…Surovo i istinito!

HRANA d.d.film-hrana je dokumentarni film koji objašnjava kako se kontrolira tržište hrane i na koji način velike kompanije direktno utiču na naše zdravlje. Mali proizvođači hrane širom svijeta se uništavaju kako bi krupni kapital zagospodario vitalnom granom ljudskog opstanka – hranom.

Ovaj film nas upoznaje sa postepenom centralizacijom industrije hrane i sa premještanjem kompletne proizvodnje iz ruku seljaka u ruke nekolicine ogromnih industrijskih kompanija, kojima je briga o vašem zdravlju posljednja stvar na svijetu, što je i cilj.

Film prikazuje plansko uništavanje sela, kako bi se izvori hrane preselili u ruke  i pod kontrolu centara moći koji će vas potom hraniti, kada žele, kako žele i čime žele. Šta će se sve nalaziti u vašoj hrani i kako će ona biti uzgajana, kao i ko će dobiti hranu a ko ne, odlučiće elita.

On razotkriva prehrambenu industriju, izlažući podatke sakrivene od prosječnog konzumenta, a sve uz pristanak vlade. Razotkriva šokantnu istinu o tome kako se proizvodi naša hrana, koja je cijena zdravlja i baca sasvim novo svjetlo na globalnu prehrambenu industriju.

Svima je jasno da velike korporacije upravljaju svjetsko proizvodnjom hrane, jer njihovi logotipi i reklame nasrću na nas svakodnevno. Ali nevjerojatno je koliko mi u biti pojma nemamo što se događa iza zavjese, prije nego što se ti upakirani sastojci pojave pred nama. A kad se ta zavjesa razgrne, suočavamo se s beskrupuloznim zloupotrebama ljudi, životinja, hemije i biotehnologije koje nas ostavljaju u nevjerici i šoku.

Šta u konačnici zapravo jedemo i zašto sve veći broj ljudi obolijeva od teških bolesti? Ovaj film nastoji dati odgovore na ova i brojna druga pitanja.

Inside Jobfilm-posao iznutra je takođe izuzetan dokumentarac koji je zabranjen na YouTube, a na razumljiv i jednostavan način objašnjava kako je izbila posljednja svjetska finansijska kriza: nevjerojatnom, ali legalnom bankarskom mega-pljačkom finansijskoga sistema!

Dokumentarac je izazvao ogromne reakcije širom planete, i smatra se najboljim prikazom bankarskoga porobljavanja država i uspona pokvarene industrije. Kroz svjedočenja insajdera jasno ćete shvatiti globalni-klasični i ozakonjeni monetarni kriminal gdje su svi političari tek poslušnici prave i nevidljive moći – međunarodnih bankara!