VIDEO: Tajne veze između Holivuda, CIA, FBI i Pentagona

tajne-holivuda

Globalna televizija RT predstavila je dokumentarni film o vezi Holivuda sa CIA-om, FBI-om i Pentagonom. Film se pojavio pod imenom – Secrets of Hollywood, a autor je Sean Stone – sin poznatog reditelja Oliver Stonea.

Film Stonea mlađeg odgovara na pitanja: ko od holivudskih glumaca sarađuje s CIA-om, scenariji kolikog broja američkih blockbustera su bili mijenjani pod pritiskom tajnih službi SAD, pod kojim zagonetnim okolnostima je poginuo poznati američki filmski scenarist…?

Prvi dio filma otkriva veze koje postoje između američke filmske industrije, njihovih političara i tajnih službi. Stone u filmu tvrdi da su hiljade  holivudskih scenarija podložne cenzuri. Naglašava da je ta sudbina zadesila i poznate filmove poput ″Argo″, ″Proizvedeno u Americi″, ″Crni jastreb″ i ″Nemoguća misija 3″.

Na popisu cenzora bila je i televizijska emisija o kuvarima. U dokumentarnom filmu tvrdi da je ″promjenjen direktno od strane Pentagona″.

Stone otkriva i što povezuje Obaminu kćerku Maliju i producenta Harvey Weinstein kojeg pola ženskog Holivuda optužuje za silovanja i seksualne napade, a takođe i sa Hilari Klinton i Kejt Peri, a što ministra finansija SAD-a sa filmovima o ljudima poput ″Ike″ i ″Avatar″.

Ključno za prvi dio dokumentarnog filma je ipak svojevrsna istraga o nestanku poznatog američkog scenariste Geri Devoura 1997. godine. Naime, on je nestao kada je radio scenariju o stvarnim razlozima američke okupacije Paname. Kasnije je pronađen mrtav i sa odrezanim šakama. U filmu Devorova supruga objašnjava zašto smatra da je istraga o njegovoj smrti simulirana.

U drugom dijelu filma se otkriva što je povezivalo tajne službe i Džona Forda, Merilin Monro, Volta Disneja i Džimi Stjuarta.

Još se razotkriva djelovanje organizirane grupe pedofila unutar Holivuda, otkriva kako je FBI poznate muzičare navikavao na narkotike i kako su tajni laboratoriji učili da upravljaju ljudskim strahovima preko filmova ″Psiho″ i ″Paklena naranča″.

PRVI DIO

DRUGI DIO