Bijela kuća: Ko je žena koje se najviše boji Melanija Tramp

melanija-tramp-i-houp-hoks-bijela kuca

Houp Hoks šefica za komunikacije aktuelnog amerićkog predsjednika, vjerovatno je najveća enigma Trampove svite. Prema pisanju američkih medija, ona je svojom pojavom i ljepotom, u pojedinim trenucima uspjela da zasjeni i prvu damu SAD.

Na Internetu su naravno brzo počele da kruže teorije da je Hiks Trampova ljubavnica, što je došlo i do Melanije, kojoj lijepa brineta definitivno nije omiljena ličnost u Bijeloj kući. Sreću se samo kad moraju, kao što je bio slučaj u zvaničnoj posjeti Japanu, kada je Houp pojavom definitivno prvu damu bacila u drugi plan.

Hoks je svojom pojavom zasjenila prvu damu SAD

Houp Hiks je najmlađa šefica za javne komunikacije u istoriji Bijele kuće. Prije nego što se 2016. priključila kampanji Donalda Trampa nije imala ni dan političkog iskustva. Bila je model, glumica i igrač lakrosa prije nego što je dobila diplomu na univerzitetu Southern Methodist. Hiks nije namjeravala da odigra tako veliku ulogu u predsjedničkoj kampanji, već je mislila da dobija kratkoročni posao u Tramp Organizaciji. Sada jedna od najmlađih Trampovih savjetnica.

Ova prelijepa brineta je kao tinejdžerka zajedno sa sestrom radila kao manekenka, pozirala je za modnu kuću Ralph Lauren. Prvi put se srela sa Trampom 2012. kada je radila za PR firmu “Hiltzik Strategies” koja je promovisala modnu liniju Ivanke Tramp. Trampova najstarija ćerka je zaposlila Houp 2014. i ona je tada postala zaposlena u Tramp Organizaciji.

Houp-Hiks-Trampova-savjetnica
Tramp ju je opisao kao prirodnu i izuzetnu

Prije dvije godine Donlad je pozvao Houp u svoju kancelariju i rekao joj je da se priključuje njegovoj predsjedničkoj kampanji. S obzirom da su joj i djeda i otac bili magovi PR-a, Houp se nije opirala. Ljudi koji su joj bliski kažu da je fina, prijateljski nastrojena i iznad svega – lojalni je borac. Tramp je opisao kao “prirodnu” i “izuzetnu”. Priča se da je Houp poput Trampovog “šaptača” i da jedina razumije njegove promjene raspoloženja i da profesionalno ispunjava sve što se traži od nje. Plaćena je više nego bilo koji njegov saradnik – plata joj je 179.700 dolara.