Mate Rimac: Od garaže do preduzeća vrijednog 250 miliona

Mate-Rimac-elektricni-automobil-hrvatska

On ima 29. godina i preduzeće koje vrijedi oko 250 miliona maraka. Ako ste pomislili da se radi o Amerikancu ili mladom Kinezu koji su otvorili softversku kompaniju – varate se. U pitanju je Mate Rimac iz Hrvatske, koji je svoj san uspio pretvoriti u javu – iz ničega stvoriti kompaniju Rimac Automobili sa 250 zaposlenih, koja se više nego uspješno na zahtjevnom svjetskom tržištu, bavi proizvodnjom električnih automobila.

Priča o uspjehu ovog mladog čovjeka liči na holivudski film o američkom snu. Rimac ističe kako njegovo djetinjstvo nije bilo nimalo lako – živio je skromno, otac je radio na ‘bauštelu’ u Njemačkoj, a majka čistila hotele. Tokom srednješkolskog obrazovanja istakao se sa raznim inovacijama za koje je dobijao nagrade.

Mate-Rimac-elektricni-automobil
Rimac u svom preduzeću danas zapošljava preko 250 ljudi

Domaće nagrade omogućile su mu odlazak na međunarodna takmičenja, (ne)očekivano osvajao prva mjesta. Od prvog zarađenog novca, kupio je BMW E30 323i (1984. godište) te vozio drift, drag i druge trke sa njim. Nakon što je benzinski motor tokom jedne trke eksplodirao, odlučio je spojiti svoje dvije strasti – automobile i tehnologiju, te je 2007. godine krenuo preuređivati stari BMW-a. Dodao mu je električni pogon u garaži njegovih roditelja u Samoboru.

Nakon godinu, prvi put je provozao svoj preuređeni BMW. Mate nije bio zadovoljan ostvarenim performansama te je krenuo u razvoj vlastitih komponenti. Kako bi ih testirao, počeo je učestvovati na trkama. Pošto gotovo svi oblici motosporta imaju restrikcije i pravilnike, jedine trke na kojima je mogao učestvovati su bile drag i drift. Nakon svake trke Mate je automobil unapređivao i poboljšavao, pa je tako postajao sve brži, lakši, efikasniji i pouzdaniji. Tada odlučuje da osnuje firmu, da bi već dvije godine kasnije, na najvećem sajmu automobila u Frankfurtu predstavio svoj prvi električni automobil.

Da je na pravom putu govori i podatak da je nedavno obezbjedio investiciju od 30 miliona evra od Camel Group, najvećeg proizvođača automobilskih baterija u Aziji.