Pomozimo Želimiru Klepiću

zelimir egic, humanitarna akcija

Želimir Klepić zvani Ega, boluje od Daun sindroma. Kao licu sa posebnim potrebama Željku je potrebna sva moguća briga i pažnja, ali njegova porodica trenutno nije u mogućnosti da samostalno isfinansira sve njegove potrebe. Kako bi mu pomogli, njegova rodbina, prijatelji i komšije su odlučili da organizuju humanitarno druženje u Contry Clubu (Banjaluka), gdje je Željo – Ega (kao komšija) bio omiljen među osobljem, muzičarima i mnogim drugim koji su posjećivali ovaj ugostiteljski objekat.

zelimir-egic-pomocDruženje će biti održano u četvrtak, 25. januara, sa početkom u 20 časova, a cilj je da se prikupi što više sredstava kako bi se Želji olakšala njegova svakodnevnica. Vlasnici Contry Cluba ustupili su objekat bez naknade, dok su nekadašnji konobari i muzičari pristali da volontiraju tu noć. Sva prikupljena novčana sredstva tokom ove večeri biće uplaćena na žiro račun njegove sestre-staratelja Ankice Klepić. Oni koji nisu u prilici da dođu, a zainteresovani su da pomognu Željki, mogu to urade uplatom novčanih sredstava na žiro račun broj: 562 099 80254461 35 NLB Razvojna banka (na ime Ankica Klepić), doniranjem određenih proizvoda ili da se direktno jave na broj Željkine sestre-staratelja na broj 00387 66 886 048.

croatia-osiguranjeKao društveno odgovorna kompanija u ovu humanitarnu akciju već se uključila osiguravajuća kuća CROATIA OSIGURANJE, koja će novac od prodaje deset kartica: Croatia Asistencija – Pomoć na cesti, donirati – uplatiti na pomenuti žiro račun. Svi oni koji su i na ovaj način voljni pomoći Željki, kupovinom ove kartice, mogu to uraditi na pomenutoj humanitarnoj večeri, ili pozivom na telefon 051 490 594 (kontakt osoba Snježana Knežević – Croatia osiguranje). U pitanju je kartica koja omogućava besplatnu pomoć na cesti u slučaju saobraćajne nezgode, kvara na vozilu, nemarnog rukovanja vozilom i vanjskih uticaja. Osiguranje vrijedi 12 mjeseci i primjenjuje se na području Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije.

Ovom prilikom organizatori ovog humanitarnog druženja još jednom pozivaju sve ljude dobre volje da se odazovu ovoj akciji, i u skladu sa svojim mogućnostima finansijski pomognu Željki.