Poznati kuvar Entoni Burden bi otrovao Trampa!?

anthony-bourdain-donald-trump

Svjetski poznati i priznati kuvar Entoni Burden izjavio je da bi otrovao Donalda Trampa ako bi, nekim slučajem, bio angažovan da kuva za predsjednika SAD. Isti recept Burden bi primjenio i za lidera Sjeverne Koreje Kim Džong Una.

Naime, Burden je na pitanje šta bi poslužio Trampu i sjevernokorejskom lideru, dao krajnje šokantan odgovor – kukutu.

Inače, kukuta je otrovna biljka koja se koristi u svrhu egzekucije. Poznato je da je i antički filozof Sokrat, nakon što je osuđen u rodnoj Atini pod optužbom da “kvari omladinu”, skončao popivši kukutu.

Nakon što je njegova izjava zaokupila pažnju javnosti, Burden se pokušao opravdati ističući da je mislio da kaže kelj umjesto kukute. Vjerovatno da bi izbjegao sudbinu Keti Grifin koju je medijska kuća CNN nedavno otpustila zbog poziranja sa krvavom glavom koja je predstavljala Trampa.

anthony-bourdain-i-obama
U društvu sa Barakom Obamom

Ovo, međutim, nije prvi put da poznati kuvar govori loše o Trampu. Burden, koji je jednom prilikom u svojoj emisiji večerao sa Obamom, rekao je da sa sadašnjim predsjednikom Trampom ne bi večerao ni kada bi mu se pružila prilika.

Na ovim našima prostorima ovaj kuvar je postao poznat po TV serijalu “Entoni Burden: bez rezervacije”, u kom je putujući po svijetu probao jela od očiju foke na Arktiku, baluta (embrion patke ili pileta koji je skuvan i jede se u ljusci, to je hrana koja se može naći na ulicama Filipinima), do meksičke nenormalno ljute pite. On ne zazire od toga da proba nešto što bi drugima bilo u najmanju ruku – gadno. Ali, postoji nešto što ne bi više nikad jeo – pored islandske, fermentisane ajkule i rektuma Namibijskog vepra, to je hrana koja se dobija u avionu.