Prva dama Turske: Život u izobilju i luksuzu

Emina Erdogan, prva dama Turske, važi za ženu od stila i skandala, škakljivih izjava, lake ruke kada je trošenje novca u pitanju, a ne obilaze je ni kritike jer uvijek nosi hidžab. Ona za sebe, pak, kaže da je skromna žena koja živi kao svaka tradicionalna muslimanka. Ipak, mnogi izvještaji i slike sa svih meridijana o Emini govore nešto drugačije.

U Varšavi na sajmu antikviteta za jedno popodne potrošila 37.000 funti

Ona voli da kupuje skupu dizajnersku odjeću, antikvitete, cipele. Ima običaj da traži da, dok njen suprug vodi razgovore, zbog nje se zatvaraju skupocjeni tržni centri. Uradila je to u Briselu. Kupovala je pet sati, a čak je na sat vremena zaustavila saobraćaj u gradu. U Varšavi je na sajmu antikviteta za jedno popodne potrošila 37.000 funti. U Grčkoj je bila skromnija. Kupila je sedam pari cipela i platila ih 850 evra.

Zidove palate krase svilene tapete koje koštaju oko 2.800 evra po rolni

Iako se hvali, s druge strane kako sama suši voće, nije tajna da Emine i njen suprug žive u palati od 600 miliona evra i 1.000 soba. Takođe, svjetski mediji su otkrili da ona najradije pije poseban bijeli čaj od 1.800 evra po kilogramu. Saznali su i da zidove palate krase svilene tapete koje koštaju oko 2.800 evra po rolni, a oko 400 soba ima dvostruka vrata koja su koštala po 42.000 evra, a godišnje za struju Erdoganovi troše pet miliona evra.